Loading...
Премахване на ЕГР Клапан – Софтуерно изключване на EGR AGR Клапан

Защо е необходимо софтуерна намеса след като е премахнат (изолиран) ЕГР клапана за рециркулация на изгорелите газове?

Премахването на EGR клапан на по-новите автомобили не е възможно без софтуерна намеса,Когато той се премахне от автомобила хардуерно,управляващия мотора компютър следи дебита на въздух влизащ в мотора,когато е затапен ЕГР клапана,отчетените стойности за дебита на въздуха са извън необходимите граници,компютъра разбира това и веднага светва индикацията на таблото за проблем както е възможно и влизането в авариен режим в който автомобила е с намалена мощност,за да може всичко това да се оправи и колата да си работи нормално се налага софтуерното му премахване в компютъра!

Софтуерното премахване на ЕГР клапана се прави през диагностичната букса и не се налага отварянето или разглобяването на компютрите.При желание може да съчетаем софтуерното премахване на ЕГР клапана заедно с чип тунинг на промоционални цени!

За какво служи ЕГР клапана?

EGR ( Exhaust Gas Recirculation ) преведено на Български означава: Рециркулация на изгорелите газове.

Целта на този клапан е да рециркулира част от изгорелите газове от изпускателния колектор, като ги връща обратно в смукателния колектор. Това се прави с цел по-ниски вредни емисии.

Нужно ли е да премахна този клапан?

Предимството при работа на ЕГР клапана е ,че в студено време двигателя загрява по-бързо поради факта че изгорелите газове които постъпват в мотора са с по-висока темперетура.

Недостатък е,че при неправилна работа на клапана, това води до намалена мощност.

Премахването на клапана ни дава предимства като,по-голяма чувствителност на педала на газта в ниските обороти,намаляне на турбо дупката,намаляне на разхода на гориво,няма да се зацапват всмукателните колектори!

При автомобили на повече километри и при работещ ЕГР клапан, смукателния колектор е възможно да е замърсен и наслоен с мръсотия вътре в него.Това води до понижено ниво на кислород, което е предпоставка за понижена мощност и автомобил с доста вредни емисии(пуши черно в движение)

Избора за това дали да бъде или да не бъде премахнат е изцяло по усмотрение на клиента,това дали работи или не,не пречи на чип тунинг-а!

EGR Клапан

Освен ЕГР изключването нашата фирма е способна и на други услуги от този вид,например така популярното сред ТДИ собствениците изключване на Дебитомер!

Изключването на дебитомера при ТДИ автомобилите се прави при модифицирани двигатели,това дали подобрява или не мощността е тема на дълъг разговор и спор,факт е че има автомобили с доста високи резултати както с дебитомер така и с изключен дебитомер!за това този метод е изцяло по усмотрение на собственика и мапера на автомобила!